De Witte spreeuw KBOF 2018

09 december 2018

Nationaal kampioenschap KBOF voor kleur - en siervogels

ja1

Nationaal Kampioenschap "Witte Spreeuw 2018".

De vogelliefhebbers die het ganse jaar actief zijn om hun gevleugelde vrienden tot kweken aan te zetten in een beschermde omgeving, kunnen vandaag aan iedereen laten zien tot wat zij in staat zijn. Met trots brengen deze liefhebbers die lid zijn van onze federatie K.B.O.F. hun mooiste exemplaren naar deze vogelshow met de verwachting hiervoor beloond te worden. Natuurlijk is onze federatie best trots op deze prestaties, ook voor deze liefhebbers die dit jaar niet in de prijzen vallen is er appreciatie voor wat zij hebben gepresteerd best op zijn plaats.

Wij zijn er toch weer in geslaagd om meer dan 3750 vogels samen te brengen. Ik wil de tentoonstellers bedanken die de moeite hebben gedaan om aan dit unieke kampioenschap deel te nemen. Als federatie zijn wij best fier op onze leden.

Bij deze is het vanzelfsprekend om alle medewerkers die door hun tomeloze inzet dit kampioenschap de nodige uitstraling hebben gegeven van harte te bedanken. Meerdere dagen zijn zij ze hier zeer actief, zodat dit kampioenschap in de beste omstandigheden kan doorgaan.

Voor de keurmeesters die de moeilijke taak hadden alle aanwezige vogels te keuren moeten wij als tentoonsteller en als bezoeker het diepste respect betonen. Zij staan menig keer voor keuzes waar zij beroep moeten doen op al hun deskundigheid om een correct oordeel te vellen. Zij zijn erin geslaagd om dit samen met collega's keurmeesters tot een goed einde te brengen.

De aangelegde tuinen met de uitzonderlijk mooie stand "Roofvogels" verdient zeker van eenieder een bezoek. Bijzondere dank aan diegenen die sinds enkele jaren instaan voor de aanleg van deze tuinen.

Aan iedereen een welgemeende dank, Jaak Aerts Algemeen Nationaal Voorzitter K.B.O.F.

(dit was een gedeelte uit het welkomswoord van onze nationale voorzitter)

Uitslagen van de liefhebbers Gewest 1:

Naam Club Goud Zilver Brons
 Dingen Jos  Meeuwen 16 6 1
 Magchiels Jean  Meeuwen 9 6 1
 Aerts jaak  Bocholt - Overpelt 6 1 1
 Bollen Martin  Meeuwen 4 3 3
 Agten Kris  Wijchmaal 2 2 0
 Hermans Jos  Wijchmaal 2 0 1
 Paesen Willy  Overpelt 1 5 2

 

Winnaar sectie Kleurkanaries:

 Dingenen Jos  Meeuwen 168 punten

 

Winnaar Sectie Europese Keurmeesters:

 Aerts Jaak  Bocholt - Overpelt 147 punten

 

Interclub kampioenschap (84 clubs):

1 De barmsijs Meeuwen - Gruitrode 781 p.
31 De distelvink Bocholt 327 p.
38 De Sperwer der lage kempen Wijchmaal 289 p.
54 De natuur en- vogelvrienden Overpelt 164 p.

 

 

 

Enige sfeerbeelden